Benne Koeltechniek
Nieuweweg 2
4133 RC Vianen
Tel: +31 (0)6 209 49 755
Contact: Klik hier
Airconditioning

Tegenwoordig is een airconditioninginstallatie meer dan een apparaat dat een ruimte koelt. Deze installaties kunnen nu ook de lucht in een ruimte conditioneren en optimaliseren. Hierdoor is het mogelijk een constant, aangenaam leefklimaat te creëren.

In een omgeving met een relatieve luchtvochtigheid tussen de 40 en 60% voelt de mens zicht het prettigst. Het behagelijkheidsgevoel is tussen deze waardes het hoogst.

Wist u dat, statistisch gezien, het ziekteverzuim bij bedrijven en instellingen lager ligt bij personen die in een stabiel/geconditioneerd leefklimaat werken dan bij personen die in een niet geconditioneerde ruimte werken.

Het is het dus waard om te investeren in een goed werkklimaat !

Vooral mensen met luchtwegproblemen, allergieën en andere aandoeningen hebben er baat bij om hun leefomgeving te conditioneren. In de zomer is het benauwd en is de relatieve luchtvochtigheid hoog (vaak boven de 60%), in de winter weer te droog (onder de 40%). Door in de zomer oa. te ontvochtigen en in de winter te bevochtigen is dit te ondervangen. Zie lucht bevochtigen en ontvochtigen.

Daarbij komen in het voorjaar ook nog eens “de pollen” in de lucht. Een “airco” , geleverd door Benne koeltechniek, is voorzien van allergie luchtfilters. Zo houdt u de allergieën zoveel mogelijk onder controle.

Deze filters bestaan uit:
• Polymeerfilter tegen pollen en huismijt
• Catechinfilter tegen virussen
• Biofilter tegen schimmels
• Supersonic geluidfilter tegen stofdeeltjes
• Electrostatisch luchtfilter

Verder zijn de hedendaagse airconditioninginstallaties voorzien van invertertechnologie. Naar gelang de belasting past deze zijn vermogen aan. Het grootste voordeel hiervan is dat de installaties stabieler en energiezuiniger zijn.

Benne koeltechniek kan de volgende merken leveren aan bedrijven en particulieren: Panasonic, Sanyo, Mitsubishi, LG en Daikin. (andere merken in overleg) Enkel split installaties, multisplit installaties (meerdere binnenunits op één buitenunit) en luchtbehandelinginstallaties.

Voor welke ruimten?
Kantoren, serverruimtes, slaap-/woonkamers, kantines, winkels, magazijnen en restaurants etc. kunnen geconditioneerd worden.

Merken:


Laatste project: