Benne Koeltechniek
Nieuweweg 2
4133 RC Vianen
Tel: +31 (0)6 209 49 755
Contact: Klik hier
Luchtvochtigheid

Een gezond leefklimaat is belangrijk. Men staat er vaak niet bij stil dat de relatieve luchtvochtigheid veel invloed kan hebben op je gezondheid.

Virussen overleven het minst tussen de 45 en 70% relatieve luchtvochtigheid.

Hoge relatieve luchtvochtigheid:
Een mens voelt zich prettig/behaaglijk bij een relatieve luchtvochtigheid tussen de 40-60%. Voor mensen met allergie├źn en astma is een relatieve luchtvochtigheid van 45-55% het prettigst. In de zomer is deze waarde vaak hoger dan 60%, (soms tot wel 80%) wat kan leiden tot benauwdheid. Deze waarde is omlaag te krijgen door een luchtontvochtiger of een airconditioning.

Lage relatieve luchtvochtigheid:
Droge lucht kan leiden tot o.a. droge neus en keel. Slijmbeurzen drogen uit, hierdoor raakt een mens gevoeliger voor virussen ed. In de winterperiode is de relatieve luchtvochtigheid vaak lager dan de gewenste 40-60%. In de (steeds beter geïsoleerde) woningen gaat de verwarming aan waardoor het binnenshuis nog droger wordt.

Niet alleen heeft een te droge lucht negatief effect op uw gezondheid, maar veroorzaakt ook statische elektriciteit. De meeste statische elektriciteit wordt veroorzaakt bij een relatieve luchtvochtigheid tussen de 30 en 35%. Vooral computers en andere apparatuur met gevoelige printplaten ondervinden hier problemen door. (Door spanningsoverslag kan kortsluiting ontstaan).

Oplossing:
Een oplossing hiervoor is het plaatsen van een stoombevochtiger. Deze zijn stekkerklaar en zo te plaatsen in uw huiskamer of kantoor. Deze zijn via Benne koeltechniek te verkrijgen in diverse uitvoeringen en capaciteiten.

Bel naar +31 (0)6 209 49 755 of mail voor meer informatie.

Merken:


Laatste project: